Staňte se našimi fanoušky na:

Uzený lososový filet

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny: celý lososový filet, 50 ml olivového oleje, 2 citróny, mořská sůl Lososa omyjeme a osušíme. Celý filet položíme na olivovým olejem potřený alobal, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do roztopeného grilu. Gril přiklopíme a grilujeme cca 30 minut. Během grilování neodklápíme. Hotového lososa porcujeme bez kůže. Skandinávská omáčka: 120 ml majonézy, 360 ml zakysané smetany, 60 g dijonské hořčice, 2 citróny, 2 g kopru, 2 g mořské soli, pepř, 50 g cukru krystal Citrón omyjeme teplou vodou, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Kopr omyjeme a drobně nakrájíme. Veškeré suroviny dáme do misky a šleháme, až vznikne hladká hmota. Dochutíme podle potřeby citrónovou šťávou nebo solí. Omáčku podáváme ozdobenou snítkou kopru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |8. června 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!