Staňte se našimi fanoušky na:

Uzený úhoř

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Filety z úhoře naložíme do 2 dílů hrubé mořské soli a 1 dílu hnědého cukru. Nejprve filety zastříkneme trochou brandy nebo koňaku tak, aby byly celé navlhčené. Pak je střídavě posypáváme solí a cukrem. Je důležité, aby byly filety důkladně posypané po celé ploše vzhledem k tomu, že je budeme marinovat celkem 6 hodin. Není třeba ukládat filety do lednice, stačí je přikrýt utěrkou nebo potravinářskou fólií. Namarinované filety důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a pečlivě osušíme. Připravíme si gril: po stranách nasypeme žhavé dřevěné uhlí a na mřížku si připravíme pečící papír, aby se ryba nepřichytávala. Na žhavé uhlí položíme vodou nasáklé odštěpky z ořešáku, které nám pomohou rybu skvěle vyudit. Na pečící papír doprostřed grilu položíme namarinované a osušené filety. Zavřeme poklop grilu a udíme přibližně 7 minut. A můžeme servírovat; podáváme s bramborovou kaší, nebo jen tak s bílou bagetou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jitu3ka|4. května 2013
výtečné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!