Staňte se našimi fanoušky na:

Vaječná pochoutka

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh, přidejte solamyl a zašlehejte. Postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte, až sníh tvoří měkké kopečky. Máslem vymažte litrovou formu a vysypte ji trochou cukru. Do formy vlijte směs a formu dejte do pekáče, do poloviny naplněného vodou a pečte 5 minut na 200°C. Troubu vypněte a dezert v ní nechte 15 minut ztuhnout. Vyklopte na servírovací mísu a nechte vychladnout. Rýži vařte 30 minut, sceďte a dejte stranou. Krystalový cukr vařte s polovinou hrnku rýžového vývaru při střední teplotě, až vznikne hustší vývar. Dochuťte griotkou nebo ovocnou šťávou a zašlehejte do žloutků a znovu zahřívejte na mírném ohni za neustálého šlehání, až krém zhoustne. Dejte vychladit, pak pudink přelijte omáčkou, posypte mandlemi a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Ahasver |18. řijna 2016
Opraveno. To se mi zase něco povedlo ... ještě že Vás Akrajko mám :-). Odpovědět
Akrajka|18. řijna 2016
opravdu péct na 2500 stupňů ????? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!