ASPIK: 500ml vody, 25g kořenové zeleniny, 25g cibule, bobkový list, nové koření, pepř, 38ml octa, 4g cukru, 2g soli, 80g želatiny Zeleninu a cibuli nahrubo nakrájejte a vložte do vody spolu s novým kořením, bobkovým listem a pepřem. Přidejte sůl, cukr a ocet, asi 10 minut povařte. Vývar sceďte, nechte lehce zchladnout a pak do něj vmíchejte želatinu. Až se želatina rozpustí, dejte do chladu a počkejte až aspik bude mít konzistenci zhruba jako med. Pak vmíchejte hrášek, nadrobno nakrájenou vařenou mrkev a celer, sterilované kapie, okurky a natvrdo uvařená vejce (nakrájená na větší kousky). Přidejte majonézu a dochuťte octem, solí a pepřem. Připravenou směs vlijte do formy vyložené potravinářskou fólií a dejte do chladu. Hotovou terinu posypte sekanými zelenými bylinkami.