Staňte se našimi fanoušky na:

Vaječná terina

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ASPIK: 500ml vody, 25g kořenové zeleniny, 25g cibule, bobkový list, nové koření, pepř, 38ml octa, 4g cukru, 2g soli, 80g želatiny Zeleninu a cibuli nahrubo nakrájejte a vložte do vody spolu s novým kořením, bobkovým listem a pepřem. Přidejte sůl, cukr a ocet, asi 10 minut povařte. Vývar sceďte, nechte lehce zchladnout a pak do něj vmíchejte želatinu. Až se želatina rozpustí, dejte do chladu a počkejte až aspik bude mít konzistenci zhruba jako med. Pak vmíchejte hrášek, nadrobno nakrájenou vařenou mrkev a celer, sterilované kapie, okurky a natvrdo uvařená vejce (nakrájená na větší kousky). Přidejte majonézu a dochuťte octem, solí a pepřem. Připravenou směs vlijte do formy vyložené potravinářskou fólií a dejte do chladu. Hotovou terinu posypte sekanými zelenými bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |7. března 2015
velká dobrota Odpovědět
kulajda |2. prosince 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!