Připravíme si jeden větší hrnec a jeden menší pro šlehání ve vodní lázni, nalijeme do většího tolik vody, aby po vložení menšího voda nevytékala. Dále si připravíme hrnec s malým množstvím ( 1-2 dl) vody, kam nasypeme všechen cukr a necháme pomalu, za občasného míchání, svařit. Říkalo se na nit. Do hrnce ve vodní lázni dáme kondenzované mléko, vanilku ( vyloupnutou z lusku) a žloutky, zapneme plyn a šleháme až do zhoustnutí (ručně!),pak pomalu přiléváme převařený cukr a stále šleháme metlou. Když je konzistence pěkně hustá, šleháme až do vlaha. Někdy to ošidím a pomohu si naopak ledovou lázní, aby rychleji chladlo a nemusela jsem tak dlouho šlehat. Vyndáme vanilku, přilijeme alkohol, dobře zamícháme a přes trychtýř nalijeme do sklenic. Stačí vychladit a může se pít.