Staňte se našimi fanoušky na:

Vaječný koňak hustý, nepotřebuje uležet

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravíme si jeden větší hrnec a jeden menší pro šlehání ve vodní lázni, nalijeme do většího tolik vody, aby po vložení menšího voda nevytékala. Dále si připravíme hrnec s malým množstvím ( 1-2 dl) vody, kam nasypeme všechen cukr a necháme pomalu, za občasného míchání, svařit. Říkalo se na nit. Do hrnce ve vodní lázni dáme kondenzované mléko, vanilku ( vyloupnutou z lusku) a žloutky, zapneme plyn a šleháme až do zhoustnutí (ručně!),pak pomalu přiléváme převařený cukr a stále šleháme metlou. Když je konzistence pěkně hustá, šleháme až do vlaha. Někdy to ošidím a pomohu si naopak ledovou lázní, aby rychleji chladlo a nemusela jsem tak dlouho šlehat. Vyndáme vanilku, přilijeme alkohol, dobře zamícháme a přes trychtýř nalijeme do sklenic. Stačí vychladit a může se pít.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |9. února 2014
taky dělávám, 1+ Odpovědět
majdik1515 |22. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!