Staňte se našimi fanoušky na:

Vajíčka tety Jitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Špičky syrových vajec pečlivě odseknout a vaječnou hmotu zachytit v míse. Obsah tří vajec dát stranou. Vaječné skořápky pečlivě vypláchnout, obarvit barvami na velikonoční vajíčka a osušit (lze použít přírodní barviva - cibulové slupky, osení, kávovou sedlinu). Na těsto ušlehat do pěny máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a třemi vejci, po lžíci přidávat prosátou mouku s práškem do pečiva. Přidat ovesné vločky, pomerančovou šťávu a promíchat na hladké těsto. Vnitřek vajec (skořápek) opatrně potřít rozpuštěným máslem (použít štětec). Do ohnivzdorné mísy odpovídající velikosti vysypat sůl a do solné výstelky posadíme vejce (skořápky), které naplníme až k okraji těstem. Péct asi 20 minut na 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!