Dáme vařit vejce, do měrky nalijeme 4 dl vody. Polovinu nalijeme do kastrůlku, vložíme kostku masoxu, do druhé poloviny namočíme želatinu. Do mísy vyklopíme pomocí stěrky majonézu. Pokud máte doma Moravanku nebo Hradišťanku, vyklopíme ji i s nálevem k majonéze, velké kusy pokrájíme. Pokud nemáte sterilovanou zeleninu, pak mrkev a celer na kostičky povařit ve vodě s trochou soli, octa a cukru. Nalít do majonézy i s nálevem, přidat ostatní zeleninu, pepř, nakrájené okurky, nožičky oloupaného párku na půl a pak přes. Vejce oloupeme a protlačíme je mřížkou na bramborový salát. Masox dáme vařit jen k varu, pak vypneme a rozpustíme v něm želatinu. Necháme zchladnout a rychle zamícháme do směsi. Nalijeme do vodou vypláchnuté formy či forem a necháme v lednici ztuhnout.