POMAZÁNKA 8 vajec natvrdo, 150g majonézy, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 domácí nakládané okurky, 50g domácí nakládané kapie, sůl, ml. pepř, hrst řeřichy (nebo nati z jarní cibulky) Šest vajec nasekáme a vsypeme do misky, přidáme majonézu, hořčici a nadrobno nasekanou nakládanou zeleninu, osolíme a opepříme. Pomazánku namažeme na pečivo, poklademe plátky ze zbylých vajíček, sekanou řeřichou (natí z cibulek) a nakonec můžeme pokapat domácím kečupem. KEČUP 1kg rajčat, 2 kuličky nového koření, 1 cibule, malý kousek zázvoru, 2 lžíce krupicového cukru, 100ml octa, sůl, mletý černý pepř Rajčata nakrájíme a necháme rozvařit, propasírujeme a protlak dáme do hrnce. Cibuli s novým kořením a zázvorem zavážeme do bílého plátěného sáčku a dáme do rajčatového protlaku, vaříme až do zhoustnutí. Pak přidáme cukr, ocet, sůl a pepř, ještě krátce povaříme. Sáček vyndáme, ještě horký protlak nalijeme do vyvařených lahví a pak necháme vychladit.