Nejprve uvaříme vajíčka ve vodě, poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak nakrájíme na kostičky salám (vhodný je použít měkký - gothaj nebo točený). Poté nakrájíme čalamádu (já používám domácí, měla by obsahovat zelí, papriku, cibuli), přidáme houby (měly by být naloženy na kyselo), do těchto ingrediencí zamícháme majonézu. Z čalamády si slejeme vodu a doplníme ji vodou, tak abychom měli 300 ml. Polovinu této vody si dáme vařit a přidáme masox, aby se rozpustil. Až bude rozpuštěný, zamícháme do toho sáček želatiny (speciální na vajíčkovou tlačenku) a dolijeme zbytek vody. Nemělo by se to už vařit, jakmile to začne bublat, sundáme z ohně a nalijeme do směsy zeleniny, vajíček a salámu. Promícháme, nalijeme do dózy a dáme přes noc do lednice.