Dlouhá léta byl v nabídce každé kantýny vajíčkový salát podle ČSN, který byl tím pádem stejný všude v republice. U nás v závodní kantýně to byl hit a když přišlo 5 kg balení, bylo ve stejném dni spotřebováno. Nejmenší nákup byl 15 dkg, ale kamarádi to kupovali i v množství až 25 dkg na svačinu. I když je v současné době obrovská nabídka salátů, tak tento zde uvedený, se mi nepodařilo nikde najít a koupit. Proto si ho dělám sám podle původního receptu
Pro dochucení je možné přidat ocet, sůl a špetku pepře. Velmi opatrně, protože často stačí sůl a ocet v použité majonéze. Salát vydrží v lednici i 3 dny bez problémů, ale většinou je to jednorázová spotřeba podle počtu jedlíků. Z uvedeného množství se získá asi 500 g salátu, což je pro 4 jedlíky po 12 dkg. Pro odlehčení a zlepšení konzistence (majonéza je hutná a málo tekutá) je dobré podle chuti přidat trochu zakysané smetany nebo selského jogurtu. To v původním receptu ČSN není, ale majonéza byla tehdy řidší. Přesto to byla svačinová mňamka. Snad bude chutnat i dnes ...