Do mísy rozklepeme celá vejce, přidáme cukr a vyšleháme. Hmotu zlehka promícháme s prosátou moukou a vanilkovým cukrem, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy ve tvaru srdce (můžeme použít i pečící papír, kterým vyložíme pouze dno formy). Pečeme v předehřáté troubě při 180° asi 45 minut.
Korpus po vyjmutí z trouby 2x podélně prokrojíme na 3 pláty. spodní díly spojíme džemem a položíme zpět na dno formy - třetí odložíme stranou. Želatinu dáme nabobtnat do vlažné vody a pak ji rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnce. POZOR - želatina nesmí projít varem!! Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Část oddělíme na potření povrchu celého dortu a na jeho ozdobení.
Polovinu malin rozmixujeme s jogurtem do hladké růžové pěny a přidáme moučkový cukr. Do malinové směsi zamícháme rozpuštěnou želatinu a vše spojíme se šlehačkou. 2/3 malinové hmoty nalijeme do formy na piškot, zbylým plátem a na něj navršíme zbytek pěny. Dort dáme,tak na 2 hodiny do lednice vychladit.
Vodu na polevu ohřejeme na asi 60° a rozpustíme v ní želatinu. Ochutíme sirupem a dobarvíme červenou potravinářskou barvou. Necháme chladnout bez míchání, aby se v polevě nevytvořily bubliny.
Po vychlazení navrstvíme na dort zbylé maliny a přelijeme je želatinovou polevou. Dáme opět vychladit, by poleva ztuhla.
Nakonec odstraníme opatrně stěny formy, strany potřeme šlehačkou a obalíme v opražených mandlích. Zbytek šlehačky nastříkáme na okraj dortu.
Paní Inko pokud tohle foto je fakt váš výsledek tak to klobouk dolů šikula
Odpovědět
Žanetka |27. února 2013
krásný dort :)
Odpovědět
kote19 |26. února 2013
nádhera :)
Odpovědět
Bábrle Inka |13. února 2013
Tat´anko, také mě napadlo, že by nepovedená náplň mohla být jogurtem. A další věc, korpus mohl být upečen ve velké formě, pak by opravdu asi nešel překrojit na 2x. Chce to středně velkou formu, pokusím se tu svou změřit a doplnit.
Odpovědět
kyschu |13. února 2013
Dilino-93, mě napadlo jestli ten jogurt nebyl moc řídký sám o sobě. Třeba mezi značkymi Max a Clever je rozdíl. Ale je to jen nápad.
Odpovědět
kyschu |13. února 2013
je moc hezký
Odpovědět
Bábrle Inka |12. února 2013
Dilino-93, nevím kde se stala chyba, mě se vždy povedl. A postup jsem uvedla do všech podrobností právě proto, že je trochu náročnější na přípravu, ale úplně těžké to není.
Odpovědět