Staňte se našimi fanoušky na:

Valentýnský hovězí bujón - se srdíčky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žebra omyjeme a vložíme do 600 ml studené vody (pokud chceme, aby měl bujon krásně zlatavou barvu, můžeme žebra před vařením krátce dozlatova upéct v troubě). Přidáme celou menší neoloupanou cibuli,sůl,bobkové listy, nové koření a pepř. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 90 minut (dle potřeby přiléváme vodu). Hotový vývar přecedíme přes husté jemné sítko nebo přes plátýnko. Listové těsto rozválíme na tenký plát a vykrájíme z něj srdíčka, která přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Mrkev,celer a cibulku očistíme, nakrájíme nadrobno a na oleji krátce orestujeme. Vše zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Dle libosti dochutíme solí a polévkovým kořením. Jednotlivé porce ozdobíme srdíčky z listového těsta. :-))

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |25. dubna 2014
sice je dávno po Valentýnovi, ale ukládám Odpovědět
Alma |24. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Uzzi1 |4. února 2013
dobrá inspirace Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!