Staňte se našimi fanoušky na:

Vaničkové řezy

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Měkké máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru šlehačem do pěny a zapracujte i vejce. Zvlášť přiveďte v rendlíku smetanu k varu, odstavte a nechte v ní rozpustit čokoládu. Dohladka vymíchaný vlažný krém zapracujte střídavě se směsí hladké mouky s nasekanými opraženými pistáciemi a kypřícím práškem do vyšlehaného másla, tmavé těsto rozetřete do podlouhlé obdélníkové formy na koláč (asi 10x22cm) s pečícím papírem. Středem vtlačte do těsta rozpůlené vypeckované meruňky (jako pruh) a pečte 20-25 minut na 175°C. Ještě horký koláč potřete prohřátým meruňkovým džemem a přidejte další sekané opražené pistácie. Hotový koláč nechte ve formě cca 5 minut "vydýchat", pak vyndejte a rozdělte na řezy, nakonec poprašte moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!