Měkké máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru šlehačem do pěny a zapracujte i vejce. Zvlášť přiveďte v rendlíku smetanu k varu, odstavte a nechte v ní rozpustit čokoládu. Dohladka vymíchaný vlažný krém zapracujte střídavě se směsí hladké mouky s nasekanými opraženými pistáciemi a kypřícím práškem do vyšlehaného másla, tmavé těsto rozetřete do podlouhlé obdélníkové formy na koláč (asi 10x22cm) s pečícím papírem. Středem vtlačte do těsta rozpůlené vypeckované meruňky (jako pruh) a pečte 20-25 minut na 175°C. Ještě horký koláč potřete prohřátým meruňkovým džemem a přidejte další sekané opražené pistácie. Hotový koláč nechte ve formě cca 5 minut "vydýchat", pak vyndejte a rozdělte na řezy, nakonec poprašte moučkovým cukrem.