Staňte se našimi fanoušky na:

Vanilkové muchomůrky (bezlepkové)

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z uvedených surovin (Jizerky, másla, cukru moučky, vanilkového cukru, vejce, vanilkové aroma a soli) vypracujeme na válu měkké těsto, zabalíme je do potravinové fólie a uložíme asi na dvě hodiny do chladničky. Odležené těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, formičkou vykrájíme muchomůrky, rozložíme je na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 165°C pečeme po dobu 7 minut. Upečené zchladlé muchomůrky slepíme marmeládou a potřeme pomocí štětečku hustou citronovou polevou. Nejprve potřeme nožičky bílou polevou, necháme ji zaschnout a potom natřeme, na červeno obarvenou gelovou polevou, kloboučky. Po důkladném zaschnutí polevy muchomůrky dozdobíme hustou bílou citronovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |6. června 2014
1*** Odpovědět
Bábrle Inka |11. dubna 2014
200g Jizerky, omlouvám se, ale vůbec nechápu proč mi množství u směsi zmizelo. Určitě bylo uvedeno. Fakt je, že se mi to stalo už u několika starších receptů. Doplnila jsem, doufám že už to bude v pořádku. Asi by to chtělo projít všechny recepty, jestli jsou bez chyb, na to ale nemám, při tom množství, čas ani sílu :-). Odpovědět
nikita066 |4. května 2013
díky za pěkný bezlepkový recept Odpovědět
iva.hlouskova |4. ledna 2013
moc pěkné Odpovědět
Alena 7|10. dubna 2014
kolik mouky do těsta? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!