Na vál dáme prosátou mouku, moučkový cukr, mleté vlašské ořechy, rozsekáme máslo a vytvoříme důlek, do kterého vložíme žloutek. Nejdříme nožem a potom rukama vpracováváme ingredience dohromady, až vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme bochánek. Ten zabalíme do potravinářské folie a dáme, nejlépe přes noc, do ledničky uležet. Druhý den z těsto rozkrájíme na díly, z nich na pomoučněném vále vyválíme válečky a ty rozkrájíme na pravidelné dílky podle toho, jak velké rohlíčky budeme chtít vytvořit. Jednotlivé dílky potom tvarujeme jako rohlíčky. Ty přeneseme na plech. Jednodišší způsob je, když máme Tescoma vykrajovací formu, vyválíme silný plát, formu vtlačíme do těsta, sundáme a potom už jen přenášíme rohlíčky na plech. Připravíme si do misky moučkový cukr, ve kterém zamícháme cukr vanilkový. Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova, potom rychle přendáme jednotlivě do misky a ještě horké obalujeme v cukru. Hotové uložíme.