Dejte čokoládu do mísy. Svařte jednu třetinu smetany ke šlehání a nalijte ji na čokoládu. Důkladně promíchejte, aby se čokoláda úplně rozpustila a byla hladká. Nechte zcela vychladnout. Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, ušlehejte žloutky a polovinu cukru doběla, až získají krémovou konzistenci. Ušlehejte vysokou rychlostí bílky se zbývajícím cukrem, až se začnou na sněhu tvořit růžky. Vmíchejte bílky do žloutkové směsi. Ušlehejte zbylou smetanu a šlehačku vmíchejte do vaječné směsi. Směs rozdělte do dvou mis tak, že do jedné dáte jednu třetinu a do druhé dvě třetiny. Vyškrábněte vnitřek vanilkového lusku a smíchejte ho s menším obsahem jedné mísy. Do druhé mísy s větším obsahem jemně vmíchejte čokoládu. Nalijte vanilkovou směs do středně velkých pudinkových misek asi do jedné třetiny. Dejte na tácu do mrazničky cca na 20-30 minut, dokud směs neztuhne. Nalijte navrch čokoládovou směs a dejte přes noc zmrazit. Semifreddo z misek dobře vyklopíte tak, že je ponoříte dnem do teplé vody a obsah vyklepnete ven. Než budete podávat, dejte semifreddo ještě na pár minut ztuhnout na tácu do mrazničky.