Staňte se našimi fanoušky na:

Vanilkový krupicový dezert

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Den předem naložíme rozinky do rumu. Mléko mírně osolte a dejte jej vařit. Do vařícího se mléka nasypte za stálého promíchávání cukr a prosátou krupici. Zvolna vařte, až se krupice dostatečně provaří a vznikne přiměřeně hustá kaše. Vmíchejte vanilkovou dřeň. Do misek rozdělte okapané rozinky a uvařenou kaši. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na plátky. Opečte je na pánvi s rozpuštěným cukrem(asi se 4 lžícemi vody) a skořicí až cukr zkaramelizuje. Jednotlivé porce kaše poklaďte opečenými jablky a dejte alespoň na 1 hodinu vychladit do lednice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |21. řijna 2013
mňamka Odpovědět
monies87 |17. února 2013
na tuhle mňamku se fakt těším... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!