Droždí rozmíchám se lžičkou cukru, 0,5 dl vlažného mléka a špetkou mouky a nechám vzejít kvásek. V míse utřu změklé máslo s cukrem a žloutky. Přidám citronovou kůru, prosátou mouku se solí, přiliji kvásek a zbylé vlažné mléko smíchané s vejci. Vše promíchám vařečkou. Když se těsto spojí, přidám rozinky a na válu vypracujeme vláčné těsto. Těsto na vánočku vložíme do mísy, poprášíme moukou a necháme 2 hodiny kynout. Upletu vánočku, kterou potřu žloutky a necháme ještě kynout asi 20 minut. Vánočku propíchneme na třech místech kolmo špejlí a pečeme při 180°C. Když vánočka začne zlátnout, stáhneme teplotu na 160 °C a pečeme ještě 20 minut. Hotovou vánočku necháme trochu vychladnout a můžeme servírovat.