Šneky v ulitách necháme týden ležet v dírkované krabici (musí větrat). Uleželé vhodíme do vroucí vody, vytáhneme z ulit a odstraníme černé ocásky. Čisté maso dáme do vlažné octové vody a zbavíme ho šlemu. Ještě jednou šneky pod tekoucí vodou omyjte a pak je asi 3 hodiny vaříme ve vývaru z řapíkatého celeru, bílého vína, cibule, mrkve, nového koření a tymiánu. Uvařené šneky necháme okapat, dáme zpět do vyčištěných ulit (nebo do speciálních zapékacích misek), zamázneme je máslem utřeným s rozetřeným česnekem, rozemletými šalotkami, jemně nakrájenou petrželovou natí, pepřem a solí. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě tak, aby se máslo neškvařilo. Jen povrch musí zhnědnout. Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem a zapíjíme bílým vínem.