Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční čokoládovo - karamelové košíčky

Autor receptu: PF (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na košíčky ( cca 40 kusů ) V míse smícháme 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 2/3 hrnku hladké mouky a 150 g změklého másla a rukama zpracujeme drobenku. Přidáme 1 lžičku vanilkového aroma a 2 lžíce vody. Na lehce pomoučněném vále vypracujeme těsto a dáme na 10 minut do mrazáku. Poté těsto vtlačíme do lehce vymaštěných formiček a pečeme při cca 180 C do zlatova. Necháme vychladnout. Košíčky si můžeme napéci i několik týdnů dopředu. Karamel V pánvi se silnějším dnem a lžící vody necháme rozpustit 150 g cukru krystal. Nemícháme. Až začne cukr zlátnout, uchopíme pánev do ruky a krouživými pohyby cukr promícháme. Vlijeme 200 ml sladké smetany. Pokud se karamel srazí, nic se neděje, pouze stále míchejte, až se hrudky znovu rozpustí Nakonec přidáme 70 g másla a vymícháme hladkou karamelovou hmotu, kterou pak naléváme na dno košíčků, zhruba do poloviny. Poleva V hrnci necháme přivést k varu 150 ml sladké smetany ( 33 % ), vypneme hořák a vmícháme 150 g kvalitní, hořké čokolády ( nejlepe 60 % ). Ještě tekutou polevu naléváme na karamel a vložíme do lednice. Ozdoba Na ozdobu jsem si vytvořila vánoční motivy vystřižené z papíru. Přes tyto motivy jsem pak prosila moučkový cukr. Jako obměnu můžete použít polevu z bílé čokolády, na kterou stejným postupem prosijete kakao. Cukroví je dobré napéci pár týdnů dopředu, aby košíčky správně zkřehly. A to je všechno, Dobrou chuť a Veselé Vánoce :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |23. června 2013
vypadá to dobře! :-) Odpovědět
laetti |20. června 2013
moc pěkné :-) Odpovědět
kattyr |18. ledna 2013
příští rok vyzkouším, vypadají krásně Odpovědět
Uzzi1 |28. prosince 2012
pěkný recept Odpovědět
Bábrle Inka |21. prosince 2012
Už je mám hotové a nějak rychle mizí :-) Odpovědět
Jitka 5|5. prosince 2013
1+ Odpovědět
janka.porubanova|25. března 2013
musim urobit Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!