Na košíčky ( cca 40 kusů ) V míse smícháme 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 2/3 hrnku hladké mouky a 150 g změklého másla a rukama zpracujeme drobenku. Přidáme 1 lžičku vanilkového aroma a 2 lžíce vody. Na lehce pomoučněném vále vypracujeme těsto a dáme na 10 minut do mrazáku. Poté těsto vtlačíme do lehce vymaštěných formiček a pečeme při cca 180 C do zlatova. Necháme vychladnout. Košíčky si můžeme napéci i několik týdnů dopředu. Karamel V pánvi se silnějším dnem a lžící vody necháme rozpustit 150 g cukru krystal. Nemícháme. Až začne cukr zlátnout, uchopíme pánev do ruky a krouživými pohyby cukr promícháme. Vlijeme 200 ml sladké smetany. Pokud se karamel srazí, nic se neděje, pouze stále míchejte, až se hrudky znovu rozpustí Nakonec přidáme 70 g másla a vymícháme hladkou karamelovou hmotu, kterou pak naléváme na dno košíčků, zhruba do poloviny. Poleva V hrnci necháme přivést k varu 150 ml sladké smetany ( 33 % ), vypneme hořák a vmícháme 150 g kvalitní, hořké čokolády ( nejlepe 60 % ). Ještě tekutou polevu naléváme na karamel a vložíme do lednice. Ozdoba Na ozdobu jsem si vytvořila vánoční motivy vystřižené z papíru. Přes tyto motivy jsem pak prosila moučkový cukr. Jako obměnu můžete použít polevu z bílé čokolády, na kterou stejným postupem prosijete kakao. Cukroví je dobré napéci pár týdnů dopředu, aby košíčky správně zkřehly. A to je všechno, Dobrou chuť a Veselé Vánoce :-)