Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční cukroví našich V.I.P/1

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bílek
  • krupicový cukr
  • moučkový cukr
  • špaldová hladká mouka
  • vejce
  • žloutek
  • skořice
  • vanilka
  • máslo
  • mléko
  • čokoláda na vaření
  • mleté mandle
  • karob
  • strouhané piniové oříšky
  • hodně silná káva
  • dortové oplatky
  • špaldové piškoty
  • rum nebo rumová tresť

Pracovní postup:

  1. BRTNÍKY JANA ČENSKÉHO 4 bílky, 210 g cukru, velká lžíce karobu (kakaa), 140 g strouhaných pinií + 200 g cukru, 2 celá vejce, 200 g másla, trošku hodně silné kávy (může být i s lógrem), dortové oplatky - V páře ušlehejte z bílků hustý sníh, postupně přidávejte cukr, kakao a nastrouhané ořechy. Vzniklou hmotu nechte vychladnout. Na plech vyložený papírem z ní dělejte malé kopečky, které se klasicky nepečou, ale spíš ve středně vyhřáté, na minimum stažené troubě, suší.Mezi tím si připravte kávový krém : v páře šlehejte rozklepnutá vejce a cukr do zhoustnutí, pak dejte hmotu vychladnout. Poté do ní vyšlehejte máslo a silnou kávu po kapkách. Z dortových oplatek vystříhejte kolečka, naneste na ně krém a přilepte upečenou pusinku. Ve finále rozpusťte v několika lžičkách vody čokoládu na vaření a cukroví do ní namáčejte oplatkou dolů.
  2. HNÍZDEČKA LUCIE BORHYOVÉ 160g špaldových piškotů, 120g cukru moučky, 60g másla, 2 lžíce rumu, 2 lžíce mléka, 1 lžíce karobu (kakaa), 2 žloutky, hrst mletých lískových oříšků + na náplň 120g másla, 120g cukru moučky, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, špaldové piškoty na spodek - Piškoty jemně nadrobíme a se všemi ingrediencemi rovnoměrně prohněteme. Těsto vtlačujeme do moučkovým cukrem vysypaných formiček a koncem vařečky uděláme otvor, do kterého dáme náplň. Hnízdečko zavřeme piškotem.
  3. TLAPKY ZDEŇKA SVĚRÁKA 70g moučkového cukru, 100g másla, 70g jemně mletých mandlí, špetka skořice, na špičku nože vanilky, 140g hladké špaldové mouky - Do hladké mouky přidejte jemně nastrouhané oloupané mandle, skořici s vanilkou a moučkový cukr. Poté přikrájejte nepříliš tuhé máslo a vypracujte těsto. A nechte ho zhruba 1/2 hodiny v chladu uležet. Poté masu vtlačte do tradičních formiček na tlapky, pečte je ve středně vyhřáté troubě a ještě teplé obalujte v moučkovém cukru s vanilkou. Tlapky můžete polít rozpuštěnou čokoládou, záleží na chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!