MAROKÁNKY 100g nasekaných mandlí, 20g másla, 100g oranžátu, 100 korintek, 30g hl. mouky, špetka soli, 100g nasekaných ořechů, 250ml mléka, 80g moučkového cukru, čokoládová poleva V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, až zhoustne. Pak směs odstavíme z plotny, vmícháme do ní všechny přísady a necháme trochu zchladnout. Kávovou lžičkou děláme malé hromádky na vymaštěný plech a rozetřeme je na placičky. Pečeme asi 20 minut na 180°C, necháme vychladnout. Hotové marokánky namočíme do čokoládové polevy a necháme ztuhnout. Skladujeme v chladu. FLORENTÝNKY 200g hl. mouky, 125g másla, 50g cukru, 2 lžíce kakaa, 1 žloutek, 2 lžíce strouhané citronové kůry, špetka soli, žloutek na potření + Karamel: 120g kandovaných citrusů, 40 ml smetany 3 lžičky medu, 35g másla, 60g cukru, 60g mandlových hoblinek, čokoláda na ozdobu Ze surovin vypracujeme těsto a dáme asi na hodinu do chladu. Na pomoučeném válu vyválíme plát asi 1/2 cm silný a kulatou formičkou s vroubkovaným okrajem vykrájíme kolečka. Rozložíme je na plech s pečícím papírem. Asi 20g ovoce nasekáme najemno a dáme stranou. Svaříme smetanu s medem, máslem a cukrem. Vmícháme větší kousky ovoce a mandle, necháme zkaramelizovat (když by byl karamel řídký, přidáme trochu mletých mandlí). Kolečka potřeme rozšlehaným žloutkem, doprostřed posadíme kopeček mandlového karamelu a pečeme asi 12 minut na 180°C. Vychladlé pocákáme čokoládovou polevou. ROHLÍČKY 210g hl. mouky, 140g ml. ořechů, 70g moučkového cukru, 140g másla, 1 lžíci kakaa, 2 žloutky, citronová kůra + Krém: 1 plechovka slaz. kondenz. mléka, 250g másla, čokoládová poleva Z předepsaných surovin uhněteme těsto, zabalíme do fólie a necháme aspoň 1/2 hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a formičkou vykrájíme rohlíčky, rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C dorůžova. Konzervu s kondenzovaným mlékem vaříme cca 3 hodiny ve vodě, pak ho necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém. Cukrářským sáčkem nastříkáme krém na rohlíčky a necháme v chladu ztuhnout. Nakonec je namočíme do čokoládové polevy a zase necháme ztuhnout. Nakonec můžeme pocákat bílou čokoládou.