LINECKÉ -
300g hl. mouky, 200g másla, 100g mouč. cukru, 2 žloutky, citron. kůra, pikantní marmeláda ....
Všechny suroviny (až na marmeládu) zpracujeme na těsto a necháme v ledničce chvíli odležet. Následně ho vyválíme a formičkami vykrájíme různé tvary, do poloviny z nich uděláme do středu malá kolečka. Cukroví upečeme do světlého odstínu. Vychladlé slepíme marmeládou a pocukrujeme.
BROWNIES - 100g jemné hořké čokolády, 100g jader vlašských ořechů, 100g měkkého másla, 120g cukru, 1 vanilkový cukr, 6 vajec, 2 lžíce kakaa, 100g mouky + Na polevu: 200g mléčné čokoládové polevy, 3 lžíce jemně nasekaných ořechů nebo čokoládových hoblin .... Čokoládu rozlámeme a rozpustíme v horké vodní lázni, necháme ochladit. Ořechy nasekáme nahrubo, vyšleháme změklé máslo ručním mixérem do pěny, přidáme cukr, žloutky a vanilkový cukr, ušleháme krémovou hmotu. Přidáme kakao a mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a patrně vmícháme vařečkou do těsta. Plech zmenšíme pomocí alobalu na 20x30 cm, vyložíme pečícím papírem a těsto rozetřeme a uhladíme. Pečeme na 180°C asi 45 minut. Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni a korpus potřeme. Posypeme ořechy nebo hoblinkami a necháme vychladnout. Krájíme asi 4 cm velké kostky, necháme je zabalené v alobalu, aby nevyschly.