Zdroj: Šíp - prosinec 2015
Dortovou mouku připravíme z hl. špaldové mouky a maizeny. Mouku smícháme s prdopeč, tuk s krystalovým cukrem vyšleháme dohladka. Rychlost šlehače snížíme a postupně zašleháváme vejce. Přidáme vanilkový extrakt, šťávu z brusinek a kůru z pomeranče, prošleháme. Při nízkých otáčkách začneme zašlehávat moučnou směs a mléko. Začínáme s 1/3 dávky moučné směsi a polovinou dávky mléka, končíme moučnou směsí. Přichystané košíčky plníme do 2/3 výšky a pečeme asi 17-20 minut na 200°C. Krémový sýr utřeme s tukem dohladka, přidáme vanilkový extrakt i kůru a šťávu z pomeranče a zašleháme do krému. Postupně začneme zašlehávat moučkový cukr, dokud není směs nadýchaná a krém hladký. Do kastrůlku dáme brusinky, zalijeme vodou, tak aby byly ponořené a vaříme 5 minut. Za občasného míchání je necháme úplně změknout. Pak brusinky protlačíme přes sítko a vrátíme je do kastrůlku. Přidáme k nim cukr a žloutky a na velmi mírném ohni vaříme, dokud směs nezhoustne. Pak ji odstavíme a vmícháme připravený tuk. nakonec necháme vše zchladnout. Do hotových vychladlých korpusů vykrojíme ostrou lžičkou důlky a naplníme je brusinkovou omáčkou. Nakonec dortíčky dozdobíme pomerančovým krémem a čerstvými brusinkami.