KŘEHKÁ CUKROVÁ OZDOBA -
Na pánvi povařte cukr s vodou do zhoustnutí (nesmí zkaramelizovat). Sirup nalijte na plastovou podložku a prstem nebo lžící udělejte křížem krážem tenké nitky - vypadají jako křehký závoj. Před modelováním můžete sirup obarvit trochou potravinářské barvy.
KANDOVANÉ OVOCE - Plátky ovoce nejdřív povařte 5 minut v cukrovém roztoku, můžete přidat pomerančový likér, a pak obalte v pískovém cukru. nechte uschnout a použijte na zdobení jídel, dekoraci bytu a stromečku.
SVÍCÍNKY Z POMERANČŮ - Svíčky nejrůznějších tvarů a barev se o Vánocích používají k navození příjemné atmosféry, pomeranče zase k provonění bytu. Spojte obojí dohromady a svícny z vydlabaných pomerančových slupek budou potěšením pro oči i nos. A koneckonců i žaludek, protože dužinu určitě nehodíte do koše :-)).
A nakonec jedna paráda jen pro oko –
JISKŘÍCÍ POHÁR - Naplňte zmrzlinové poháry pískovým cukrem, zapíchněte do něj několik prskavek a ozdobte. Než prskavky zapálíte, odstraňte z okolí hořlavé materiály a i potom jiskřící poháry hlídejte, dokud prskavky neshoří.