Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční dekorace - sladké

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • voda
  • karambola
  • pomeranč
  • pomerančový likér
  • kumquat

Pracovní postup:

  1. KŘEHKÁ CUKROVÁ OZDOBA - Na pánvi povařte cukr s vodou do zhoustnutí (nesmí zkaramelizovat). Sirup nalijte na plastovou podložku a prstem nebo lžící udělejte křížem krážem tenké nitky - vypadají jako křehký závoj. Před modelováním můžete sirup obarvit trochou potravinářské barvy.
  2. KANDOVANÉ OVOCE - Plátky ovoce nejdřív povařte 5 minut v cukrovém roztoku, můžete přidat pomerančový likér, a pak obalte v pískovém cukru. nechte uschnout a použijte na zdobení jídel, dekoraci bytu a stromečku.
  3. SVÍCÍNKY Z POMERANČŮ - Svíčky nejrůznějších tvarů a barev se o Vánocích používají k navození příjemné atmosféry, pomeranče zase k provonění bytu. Spojte obojí dohromady a svícny z vydlabaných pomerančových slupek budou potěšením pro oči i nos. A koneckonců i žaludek, protože dužinu určitě nehodíte do koše :-)).
  4. A nakonec jedna paráda jen pro oko – JISKŘÍCÍ POHÁR - Naplňte zmrzlinové poháry pískovým cukrem, zapíchněte do něj několik prskavek a ozdobte. Než prskavky zapálíte, odstraňte z okolí hořlavé materiály a i potom jiskřící poháry hlídejte, dokud prskavky neshoří.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!