Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční dort 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Drobenka: 15 dkg polohrubé mouky, cca 5 g Korunního cukru na pečení, na špičku nože mleté skořice, 10 dkg studeného másla Náplň: 500 ml šlehačky, 2,5 dkg Korunního cukru na pečení, 1 vanilkový cukr, 2 balení ztužovače šlehačky, 45 dkg švestkových povidel Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, uděláme důlek, do nějž dáme vanilkové cukry, zakysanou smetanu a na kousky nakrájené máslo. Směrem od středu rychle zapracujeme všechny přísady, až vznikne hladké těsto (je-li řídké, zapracujeme ještě muku nebo je na hodinu uložíme do chladu). Těsto rozdělíme na 4 stejné díly a každý rovnoměrně vyválíme. Vložíme do čtyř vymazaných dortových forem (průměr 28 cm) a propícháme vidličkou. Z prosáté mouky, cukru, vanilkového cukru, skořice a tence nakrájeného másla uhněteme drobenku, kterou rovnoměrně rozdělíme na korpusy. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Korpusy ihned po upečení uvolníme z formy, jeden z nich rozkrájíme na 12 dílů, necháme vychladnout. Šlehačku šleháme cca půl minuty, přidáme cukr, 1 vanilkový cukr a šleháme dotuha. Pak na sebe klademe nenakrájené korpusy, každý natřeme švestkovým,i povidly a nastříkáme šlehačku. Navrch naskládáme do kruhy 12 dílů z posledního korpusu. Posypeme Korunním cukrem moučkou. Uložíme v chladu, před podáváním krájíme nožem s pilkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!