Změklé máslo, 50g marcipánu, 100g cukru a sůl utřeme do pěny, pak zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mandlemi, pak s mlékem zamícháme do těsta. Těsto rozetřeme do dortové formy (prům.26cm) vyložené pečícím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 25 minut, necháme vychladnout. Třešně necháme okapat, 4 lžíce šťávy smícháme se solamylem. Zbytek šťávy, 30g cukru, vanilkový cukr, citronovou kůru a celou skořici povaříme a zahustíme škrobem. 10 třešní odložíme stranou, zbylé vmícháme do šťávy a kompot rozdělíme na dort. Želatinu namočíme. Deset sušenek odložíme stranou, zbytek rozdrtíme a pokapeme likérem. Smetanu a 50g cukru vyšleháme. Želatinu rozpustíme a smícháme s trochou šlehačky. Spojíme se zbylou šlehačkou a přidáme rozdrcené sušenky. Korpus potřeme šlehačkou. 200g marcipánu prohněteme a moučkovým cukrem, rozválíme, rovně seřízneme a přitiskneme na okraj dortu. Přečnívající část vytvarujeme do vln. Ze zbylého marcipánu vykrojíme hvězdu a tu dáme do středu dortu. Podle šablony dort ozdobíme skořicí, přidáme pistácie, třešně a sušenky.