Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční dort s pařížskou šlehačkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS: 120g hl. mouky, 80g solamylu, 1/2 prdopeč, 30g kakaa, 7 vajec, 150g cukru krupice, 40ml oleje - ŠLEHAČKA: 400ML 33% smetany, 200g hořké čokolády, 70 ml silné kávy - DOKONČENÍ: trochu vaječného koňaku, 150g bílé čokolády, 50g másla, 100ml 33% smetany, 50g tmavé čokoládové polevy, 70g marcipánu, 1 lžičku kakaa, moučkový cukr na vál Smetanu nalijeme do kastrůlku a svaříme, odstavíme dáme do ní nalámanou čokoládu a mícháme dokud se nerozpustí, přilijeme kávu. Krém dáme na noc do lednice. V misce promícháme prosátou mouku se škrobem, kypřícím práškem a kakaem. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a vmícháme sypkou směs a olej. Do formy s pečícím papírem nalijeme těsto a uhladíme, korpus pečeme při 160° asi 40 minut. Chvilku ho necháme ve formě, vyndáme a necháme úplně vystydnout. Čokoládový krém vyšleháme, korpus prokrojíme na 4 pláty, 3 pláty potřeme krémem (prostřední pokapeme likérem) a přikryjeme posledním plátem. Bílou čokoládu rozehřejeme se smetanou a máslem, dort potřeme a necháme zaschnout. Papírovým kornoutkem (nebo malou zdobičkou) uděláme na dortu z tmavé čokolády nepravidelné "šmouhy". Marcipán prohněteme s kakaem a rozválíme na válu poprášeném moučkovým cukrem. Vykrájíme hvězdičky a dort dozdobíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

edita.mickova |17. listopadu 2013
luxusní Odpovědět
Peggy89 |17. listopadu 2013
mňam Odpovědět
kockaviky |16. listopadu 2013
ten je luxusní, ukládám Odpovědět
JarcaPralinka|19. listopadu 2013
moc hezké taky dělám 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!