KORPUS 250g máslových sušenek, 50g třtinového cukru, 50g másla, 1 bílek SVĚTLÁ NÁPLŇ 250g lučiny, 250g měkkého tvarohu, 160ml kokosového mléka, sůl, 4 žloutky, 50g mletého kokosu, 50ml rumu TMAVÁ NÁPLŇ 250g měkkého tvarohu, 400g lučiny, 250ml smetany ke šlehání, 4 lžíce moučkového cukru, 6 žloutků, 50g hořké čokolády ČOKOLÁDOVÉ STŘEPY 50g kvalitní hořké čokolády, lžíce rostlinného oleje Sušenky rozmixujeme dohladka, přidáme cukr, rozpuštěné máslo a bílek, a všechno propracujeme. Hmotu vtlačíme na dno dortové formy a pečeme asi 15 minut na 175°C. V míse promícháme lučinu, tvaroh, kokosové mléko, špetku soli, žloutky, mletý kokos a rum. Na tmavou náplň promícháme tvaroh, lučinu, smetanu, moučkový cukr a ještě 6 žloutků. Čokoládu nalámeme na kousky, dáme do misky a pak ji rozpustíme v horké vodní lázni. Odstavíme ji z lázně, necháme jen krátce zchladnout a nakonec ji vmícháme do krému. Polovinu tmavého krému rozetřeme na zchladlý korpus ve formě, na něj nalijeme světlou náplň. Na ni pak rozetřeme zbytek tmavého krému a vytvoříme mramorování. Pečeme 50-60 minut na 160°C, ke konci pečení snížíme teplotu na 150°C. necháme zchladnout. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a přilijeme olej. Směs pořádně promícháme a čokoládu rozetřeme do obdélníkového tvaru na pečící papír. necháme ji ztuhnout a pak nalámeme na "střepy". Nakonec ozdobíme zatuhlý cheesecake.