V BAREVNÉ ČOKOLÁDĚ -
Loupané mandle nakrájíme a rozložíme na plech, upečeme dozlatova na 180°C. Všechnu čokoládu rozlámeme na kousky a každý druh zvlášť rozehřejeme ve vodní lázni. Corn flakes rozmačkáme v utěrce nadrobno a rozdělíme na 3 díly. Také mandle rozdělíme na 3 díly a každý díl mandlí a corn flakes vmícháme do jednoho druhu čokolády. Ze vzniklých hmot uděláme lžičkou malé hrudky, a sázíme je na plochu pokrytou pečícím papírem, necháme vychladnout a ztuhnout. Pak je sloupneme a uložíme v chladnějším prostředí. Nakonec můžeme hrudky posypat kakaem.
V KARAMELU - Lískové oříšky nasypeme na plech, dáme do trouby a upražíme při 180°C, necháme prochladnout a pak oloupeme. Cukr s vodou necháme rozpustit za stálého míchání na pánvičce, na světlý karamel. Když má medovou barvu, přidáme oříšky, ještě krátce prohřejeme, odstavíme a necháme trochu zchladnout (karamel začne tuhnout). Ještě tekutý s oříšky vršíme do hromádek na podložku zakrytou pomaštěným alobalem, necháme ztuhnout a pak dáme do košíčků.