ARAŠÍDOVÉ 50g čokoládových hoblinek, 50g korintek, 100g arašídů, 125g změklého másla, 125g cukru, 2 vejce, 250g polohrubé mouky, špetka kypřícího prášku, 100g marcipánové hmoty Čokoládové hoblinky, korintky a polovinu arašídů najemno nasekáme (nebo částečně rozmixujeme). Z másla a cukru ušleháme krém a postupně přišleháváme vejce (cukr se musí úplně rozpustit), navrch prosejeme mouku s práškem a promícháme. Přimícháme rozinkovou směs. Těsto nabíráme lžičkou, děláme kuličky a ty obalíme v arašídech. Poskládáme je na plechy s pečícím papírem a každý pečeme asi 15 minut na 180°C dozlatova, necháme vychladnout. Z marcipánu vyválíme plát a vykrájíme formičkou asi 25 malých hvězdiček a polovinu kuliček ozdobíme. MANDLOVÉ 175g změklého másla, 300g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 žloutek, lžíce strouhané limetkové kůry, 350g polohrubé mouky, sůl, 200g marcipánové hmoty, asi 70g loupaných mandlí, 4 lžíce moučkového cukru Z másla, cukru a vanilkového cukru ušleháme krém, postupně přišleháme vejce, žloutek a citronovou kůru, přimícháme mouku se špetkou soli. Z těsta děláme kuličky (velké asi jako vlašský ořech) a do každé uděláme jamku. Marcipánovou hmotu rozdělíme na asi 70 kousků, uděláme kuličky, zatlačíme do jamky a v těstě uzavřeme. Těsto lehce stiskneme a v odstupech poskládáme na plech. Doprostřed přitiskneme jednu celou mandli. Každý plech pečeme asi 15 minut, necháme vychladnout a pocukrujeme.