Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční linecké cukroví z Hradce

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Promísíme tuk na pečení s moučkovým cukrem a vejcem, přidáme vanilkový cukr a nakonec vsypeme mouku. Těsto propracujeme, aby bylo hladké a stejnorodé. Necháme v chladu 2 hodiny odležet. Pak ho rozválíme na plát silný 3 mm a vykrajujeme formičkou menší tvary cukroví, pečeme při 200° do růžova. Smetanu a cukr krupici přivedeme do varu, krátce povaříme a pak přidáme na kousky rozlámanou čokoládu a máslo. Necháme vychladnout a ochutíme becherovkou. Dáme do lednice a necháme odležet do druhého dne. Vychladlý krém vyšleháme elektrickým šlehačem a plníme jím cukroví. Zdobíme plevou a kandovaným ovocem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |1. prosince 2014
like Odpovědět
Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Polda |21. prosince 2013
linecké mám rád, ukládám Odpovědět
petrapo |30. řijna 2013
to vypadá krásně! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!