200g změklého másla, 175g krupic. cukru a sůl utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce. Smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva, kakao a přisypeme do pěny. Hranatou formu vymažeme tukem a hotové těsto do ní nalijeme. Na povrchu uhladíme. V mírně předehřáté troubě (cca na 175°) pečeme 45-50 minut. Pudink.prášek rozpustíme ve 4 lžících mléka, přilijeme k ostatnímu mléku a povaříme. Když začne houstnout, přidáme vanilkový cukr, odstavíme a dáme zchladit. Hotový dort vyklopíme z formy a po vychladnutí z jeho vršku vyřízneme po celé délce klín hluboký asi 4 cm a dáme jej stranou. Zbylý tuk a cukr utřeme do pěny. Po lžičkách postupně přidáváme vychladlý pudink a stále mícháme, aby vznikl hladký krém. Jím vyplníme zářez v dort.korpusu a pak překlopíme obráceným klínem, takže nám na něm vznikne střecha. Dáme asi na hodinku do chladu, aby krém dobře tuhl. Čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni, necháme trochu ztuhnout a znovu rozehřejeme, aby byla dokonale hladká. Celý dort jí rovnoměrně potřeme a ještě než zchladne, poklademe povrch kandovanými třešněmi, půlkami loupaných mandlí a vlašských ořechů. Z hotového dortu krájíme příčně jednotlivé řezy.