Ovoce a oříšky dáme do velké mísy a posypeme 150g mouky, promícháme. Máslo pokojové teploty utřeme s vejci a cukrem do pěny. Zbylou mouku promíchanou s prdopeč, kořením a solí přesijeme a vmícháme. Vmícháme i ovocnou oříškovou směs, zalijeme whisky a znovu promícháme. Těsto dáme do dortové formy (prům.26cm) s pečícím papírem a uhladíme. Pečeme na nejnižším roštu asi 100-120 minut na 175°C, zkoušíme špejlí jestli je upečený. Formu dáme na mřížku a až po 30 minutách odstraníme kruh. Dort zabalíme do alobalu a skladujeme asi 3 dny při pokojové teplotě, teprve pak ho potřeme polevou. Polevu uděláme podle návodu, dort potřeme a ozdobíme kandovaným ovocem a důkladně omytými listy cesmíny. DORT BY SE MĚL UPÉCT 3-4 TÝDNY PŘED KONZUMACÍ A SKLADOVAT V ALOBALU. ČÍM DÉLE SE SKLADUJE, TÍM JE LEPŠÍ.