Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční pečený čaj

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
84× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

  1. Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr (pokud chceme přidáme rum, ale nemusí být), citron celý - nakrájený na kousky, skořici a hřebíček.
  2. Vše důkladně promícháme a dáme v hlubším pekáči do vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu, řídíme se podle toho. Čas pečení cca 45 minut, je pouze orientační. Během pečení občas promícháme. Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na 5 minut.
  3. Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme. Čaj provoní celý byt.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |2. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
také vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
SUPER Odpovědět
Dandik60 |4. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Linda |3. května 2013
mám ráda :-) Odpovědět
PetaDomca |3. května 2013
super na zimu Odpovědět
tepito |29. dubna 2013
znám,znám Odpovědět
|21. března 2013
úplně jinou chuť dostane, když se místo rumu přidá griotka.... :-) Odpovědět
kattyr |19. ledna 2013
Zrovinka popíjím, je moc výborný :) Odpovědět
Georgina |5. ledna 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!