Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční pečený čaj

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
84× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

  1. Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr (pokud chceme přidáme rum, ale nemusí být), citron celý - nakrájený na kousky, skořici a hřebíček.
  2. Vše důkladně promícháme a dáme v hlubším pekáči do vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu, řídíme se podle toho. Čas pečení cca 45 minut, je pouze orientační. Během pečení občas promícháme. Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na 5 minut.
  3. Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme. Čaj provoní celý byt.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

evahu |5. ledna 2013
výborný čaj Odpovědět
Uzzi1 |5. ledna 2013
je moc dobrý, dělám jej pravidelně Odpovědět
Yvajs |22. prosince 2012
je vynikající a dávalajsem v pěkné skleniče jako dárekpod stromek ,pro maminku Odpovědět
sojka30 |22. prosince 2012
rád vyskouším Odpovědět
brenda |8. prosince 2012
také vyzkouším Odpovědět
planeta |4. prosince 2012
recept se mi moc,moc,moc, líbí, určitě ho vyzkouším, pecka Odpovědět
poldinka|20. prosince 2015
zdá se mi to řídké jakou konzistenci to má mít? Odpovědět
Lenka 17|16. května 2014
bez rumu... , lepší než kupovaný ledový čaj na léto Odpovědět
fatymka|18. listopadu 2013
a v létě ledový,taky paráda :) Odpovědět
myška|18. května 2013
dobrůtka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!