Čokoládu na vaření nastrouháme na jemném struhadle. Jeden pomeranč důkladně omyjeme a kůru nastrouháme. Máslo, cukr krupici a vanilkový cukr, žloutky pečlivě ušleháme. Potom po částech zašleháváme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta. Dortovou formu vymažeme polohrubou moukou a vlijeme do ní polovinu těsta. Posypeme najemno nastrouhanou čokoládou a kůrou z pomeranče. Přelijeme zbylým těstem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°, pečeme asi 35 minut. Polevu si připravíme z přesátého moučk.cukru, 2 lžic pomeranč.šťávy a jedné až dvou lžic vody. Vše třeme v porcelánové misce tak dlouho, až poleva zbělá a zhoustne. Je-li příliš řídká, přidáme ještě trochu cukru - pokud je naopak moc hustá stačí jí zředit vroucí vodou. Vychladlý dort polevou přelijeme a ozdobíme plátky pomeranče (můžeme ještě přizdobit mandlemi). Dort necháme v chladu ztuhnout.