Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Ve vodní lázni vyšleháme bílky se solí a citronovou šťávou. Přidáme po lžičkách cukr a za stálého šlehání sníh v lázni nahříváme. Používám starý, dvouplášťový kastrolek na mléko, do kterého se vleje voda a vývodem odchází pára. Sníh je vždy krásně hustý. Do sněhu vsypeme strouhané ořechy a dobře promícháme. Plech pomastíme tukem a pusinky tvoříme lžičkou nebo cukrážským sáčkem s větší hubičkou. Ozdobíme kouskem ořech a pečeme za velmi nízké teploty, aby se od spoda nepřipalovaly. Pusinky necháme vychladnout, opatrně naskládáme do krabice a necháme rozležet. Pokud místo ořechů přidáme kokos ve stejném množství a 3 lžíce strouhanky, máme výborné kokosky.