1) Vývar: Kapří hlavy a odřezky omyjeme, zprudka osmahneme na másle a zalijeme 2,5 l vody. Přidáme kořenovou zeleninu, kterou jsme nakrájeli na kolečka, pórek, přepůlenou cibuli, koření a bylinky. Vaříme na mírném ohni 1,5 hodiny. Poté přecedíme, abychom získali čistý vývar bez kousků čehokoliv. 2) Šalotku nasekáme najmeno, pórek a celer na kostičky. Vše zpěníme na másle. Poté zasypeme moukou a škropem a zalijeme vývarem. Vaříme 15-20 minut. 3) Mrkev nastrouháme nahrubo a opečeme na lžíci másla. Přidáme ji do vývaru spolu s bílým vínem. 4) Mlíčí a jikry nakrájíme a také přidáme do vývaru. 5) Osolíme, opepříme a povaříme 15 minut. 6) Podáváme s rohlíky, které jsme nakrájeli na kostičky a opekli nasucho v pánvi, posypané nasekanou petrželkou.