Jahody posypeme cukrem a necháme rozmrazit. Do kastrůlku dáme želatinu, zalijeme 125ml vody a necháme 8 minut nabobtnat. Za stálého míchání ji zahříváme (nevaříme!!), až se rozpustí a odstavíme z plotýnky. Rozmrazené jahody propasírujeme přes síto do mísy, přidáme jahodový likér a citronovou šťávu, po troškách vmícháme rozpuštěnou želatinu a vše několikrát prošleháme. Směs vlijeme do pevné nádoby určené k zmražování potravin, dáme do mrazničky a necháme částečně zamrazit (občas promícháme). Pak směs rozmixujeme a vrátíme zpět do nádoby a necháme asi 3 hodiny úplně zmrazit. 1/4 hodiny před podáváním musí sorbet při pokojové teplotě trochu povolit. Můžeme podávat buď naškrábaný ve vyšších pohárech s dlouhou lžičkou, nebo zmrzlinovými kleštěmi rozdělený do misek. Ozdobíme celými jahodami a mátou nebo čokoládou.