Žloutky s cukrem utřeme do pěny, mouku promícháme s mandlemi, omytými rozinkami a citronátem. Vše zpracujeme na hladké těsto a vmícháme ušlehaný sníh z bílků, vyklopíme ho do vymazané a vysypané hranaté formy. Pečeme asi 25 minut na 180-200°C (plyn st. 2-3).Necháme vychladnout na mřížce a teprve druhý den krájíme na tenké tyčinky. Položíme je na suchý plech a sušíme v troubě asi 5 minut na 100°C. Po vychladnutí potřeme polevou z moučkového cukru a citronové šťávy. Po vyndání z formy můžeme "koláč" podávat nakrájený na plátky. OBMĚNA: Citronové tyčinky - rozinky dáme nejméně na 30 minut do 2 lžic citronové šťávy a pak dáme o 1 lžíci mouky a mandlí více než je uvedeno v základním receptu. Amaretti - K mandlím přimícháme lžičku nastrouhaných hořkých mandlí a dáme o 1 lžíci mandlí a mouky více než je v základním receptu. Rozinky necháme změknout ve 2 lžících Amaretta, polevu namícháme s mandlovým likérem místo citronové šťávy.