Ohřejeme 400ml smetany a rozpustíme v ní čokoládu. Směs necháme vychladnout (přes noc). Oddělíme žloutky od bílků vyšleháme se 4 lžícemi studené vody, přidáme cukr a vanilkovou dřeň a postupně zašleháváme žloutky. Mouku smícháme se solamylem a prdopeč a vmícháme do těsta, které vlijeme do formy (o průměru 26cm) vyložené pečícím papírem. Pečeme při mírné teplotě asi 30 minut. Necháme vychladnout. Polevu rozpustíme, třetinu rozetřeme na alobal, necháme ztuhnout a špachtlí pak nastrouháme roličky, které dáme do chladničky. Zbylou rozetřeme v tloušťce 2 mm na tác vyložený fólií. Necháme ztuhnout a vykrojíme hvězdičky (nebo jiný tvar, podle toho k jaké příležitosti dort pečeme) - ty dáme zatím také do chladničky. Korpus 2x vodorovně rozkrojíme. Připravenou směs čokolády a smetany znovu dobře prošleháme do krému - polovinu rozetřeme na 2 díly korpusu a třetím dílem přikryjeme. Celý dort ještě potřeme zbylým krémem a po obvodu přitiskneme roličky z bílé polevy. Zbylou smetanu a vanilkový cukr vyšleháme dotuha. Dort ozdobíme šlehačkou, bonbony a bílými hvězdičkami. Až do podávání necháme v chladu. Bonbony nemusí být lanýžové, mohou být i jiné čokoládové.