Mandle spaříme, oloupeme a 150g jich jemně umeleme. Čokoládu nastrouháme, změklý tuk, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků, které přidáme do pěny jeden po druhém. Přisypeme mleté mandle, strouhanou čokoládu, mouku a kypřící prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhanku vysypané formy o průměru asi 26 cm. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu na 175°. Hotový věnec necháme chvíli stát, pak jej vyklepeme z formy a dáme na mřížku vychladnout. Zbylé mandle stejně jako pistáciová jádra a kandované třešně. Po levu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Necháme ji vychladnout a vzápětí ji znovu rozehřejeme, aby byla dokonale hladká. Rozpuštěnou polevu rovnoměrně naneseme na vychladlý věnec a dokud je ještě měkká, skládáme na ni mandle, pistácie a třešně do tvaru květů. Pak necháme v chladu ztuhnout.