Z rozdrceného droždí, lžičky cukru, lžíce hladké mouky a trošky vlažného mléka připravit řidší kvásek a nechat ho vzejít. Zbylou mouku prosít se solí do mísy, přidat zbytek cukru, vanilkový cukr, vejce, rozpuštěný lehce zchladlý tuk a vzešlý kvásek. Zbytkem mléka zadělat vláčné těsto. Až vykyne, zapracovat do něj rozinky a oba druhy kandované kůry a nechat ho v teple vzejít ještě jednou. Těsto rozdělit na 3 části a z každé vymodelovat pramen asi 70 cm dlouhý, uplést z nich věnec a na plechu s pečícím papírem jím obtočit pomaštěnou kulatou kovovou nádobu (prům.asi 18cm). Věnec pečlivě potřít bílkem a nechat nakynout. Věnec dát do předem vyhřáté trouby na 200°C nechat ho 5 minut zapéct. Pak teplotu snížit a věnec dopékat asi 45 minut na 160°C. Poznámka: Svíčky nezapichovat do věnce, ale naaranžovat je do jeho středu.