NÁPLŇ OŘECHOVÁ: 150g pekanových ořechů, 25ml mléka, 100g cukru krupice, 3 žloutky, 100g bílé strouhanky - NÁPLŇ KOKOSOVÁ: 200g kokosu 250ml mléka, 80g cukru krupice, 20g proslazené citronové kůry, 20g proslazené pomerančové kůry, 100g bílé strouhanky Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Necháme na teplém místě vykynout kvásek. Pak přidáme zbytek cukru, vlažného mléka, vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Krátce prohněteme a nakonec vlijeme rozehřátou vlahou Heru. Dobře propracujeme na hladké vláčné těsto, které necháme na teplém místě 30 minut kynout. Pak znovu propracujeme a necháme dalších 15 minut kynout. Ořech. náplň - Mléko svaříme, přidáme pekanové ořechy a cukr. Necháme mírně vychladnout, vmícháme žloutky a jemně nastrouhanou bílou strouhanku. Kokos. náplň - Mléko svaříme, přidáme kokos a cukr. Necháme mírně vychladnout, vmícháme kandovanou kůru a jemně nastrouhanou bílou strouhanku. Vykynuté těsto rozválíme na plát 40x20 cm a rozkrojíme na 2 pruhy (10x40). Do středu prvního dáme ořechovou náplň, kraje potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme. Do středu druhého dáme kokosovou náplň, kraje potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme. Oba zabalené prameny spleteme do copu, přendáme na plech, stočíme do věnce a necháme 15 minut na teplém místě kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut při 180°. Pak teplotu snížíme na 160° a pečeme dalších 20 minut. Po upečení přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.