Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční závin

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V misce si nejdříve smícháme celý tvaroh, mouku, špetku soli a na malé kostky nakrájený změklý tuk. Z toho si vypracujte polotuhé těsto a nechte ho chvíli v lednici odpočinout. Mezitím si oloupejte jablka. Vychladlé a odleželé těsto potom rozdělte na dvě poloviny a z každé vyválejte plát. Povrch každého plátu posypte strouhankou a jablka na něj nastrouhejte, můžete je i nakrájet na tenké plátky. Následně jablka posypte krupicovým i skořicovým cukrem, přidejte vlašské ořechy i rozinky a vše opatrně zaviňte tak, aby se nepotrhalo těsto a ingredience nevypadávaly. Na plech vyložený pečicím papírem položte závin a pečte ho v mírně předehřáté troubě přibližně 25 minut. Můžete podávat s dotuha vyšlehanou a lehce oslazenou smetanou, nebo s kopečkem dobré vanilkové či jiné oblíbené zmrzliny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

maruskaji |29. května 2013
Ukládám. Odpovědět
Aidel |29. května 2013
Ukládám :-) Odpovědět
pavlinf |29. května 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!