Staňte se našimi fanoušky na:

Vaření raci - švédský recept

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Na 1 kg raků svaříme 2,5 litru vody s 1 dkg soli, přidáme kopr a 2 kostky cukru. Je potřeba zkontrolovat, zda raci žijí, a dobře je propláchneme. Raky ponořujeme do vařící vody po 6 kusech, necháme je vařit 1 min. Všechny raky ještě vaříme 8 min a pak dáme vychladnout. Nejlepší chutí dosáhneme, když uvařené raky necháme stát v chladu 10-12 hodin. Podle jednoho starého receptu se má do vývaru dokonce přidat i jedna láhev plzeňského.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |25. května 2014
hned bych si dal, už jen sehnat raky Odpovědět
josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!