Staňte se našimi fanoušky na:

Vařený kapr s cibulovým máslem

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na cibulové máslo budeme potřebovat: 2 malé cibulky, 4 lžíce bílého vína, mletý pepř, 50g másla Do studené osolené vody vložíme hrubě pokrájenou mrkev, celer, cibuli, koření a citronovou šťávu. Povaříme 5 minut, přidáme porce kapra a při velmi mírném varu je uvaříme doměkka (asi 15 minut). Mezitím drobně pokrájíme cibulky, v malé pánvičce je zalijeme bílým vínem, opepříme a na malém plaménku je vaříme, až změknou a část vína se odpaří, zmírníme teplotu a metličkou vešleháme změklé máslo tak, aby se příliš nerozehřálo, ale s cibulkami se spojilo v hustší krémovitou omáčku, na talířích nalijeme na uvařené a okapané porce kapra.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!