Staňte se našimi fanoušky na:

Vařený květák s vinnou omáčkou

Autor receptu: kattyr (386 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 120 g květák
  • strouhaný sýr, 15 g
  • 10 g tuk
  • 0,3 dl kečup
  • vinná omáčka, 0,5 dl
  • 1/4 kostky bujon

Pracovní postup:

Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme polité tukem a posypané sýrem nebo kečupem nebo vinnou omáčkou. Vinná omáčka:1 žloutek utřeme s cukrem(25g), přidáme citrónovou šťávu(0,1dl) a postupně víno(0,4dl) za stálého šlehání metlou. Nádobu s vinnou pěnou postavíme do vodní lázně a šleháme, až pěna zhoustne ( nesmí přijít do varu).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!