Staňte se našimi fanoušky na:

Vařonka

Autor receptu: Bohu (41 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • celá, 1 menší kus skořice
  • vodka, 1/2 l
  • asi 3/4 l voda
  • 5-6 kusů hřebíček

Pracovní postup:

Dáme vařit vodu s kořením a větší částí cukru, a než začne vařit, uděláme si v kastrůlku ze zbytku cukru karamel. Karamel zalijeme troškou "ochucené" vody a pořádně rozvaříme - rozpustíme. Rozpuštěný karamel vlijeme do zbytku "ochucené" vody, opět přivedeme do varu, vlijeme vodku a přivedeme k varu - nevaříme! Potom už jenom rozlijeme do hrníčků a konzumujeme. Pro větší efekt můžeme zapálit horkou "alkopáru". Množství surovin neuvádím, je na každém, jak sladký nápoj bude chtít. Množství vody je také orientační - sílu nápoje si zvolte sami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |2. listopadu 2013
hmm, ukládám! dala bych si hned! ;) Odpovědět
Bohu |14. řijna 2013
nn, dělává se karamel na másle, ale pak je to takové "okaté" :D. Dříve dělávali dokonce na jemně krájené slanině a to už si vůbec nedovedu představit, jak by tam ta slanina plavala Odpovědět
Menzy |14. řijna 2013
vzpomínka na dětství... dává se i kousek másla na hotový nápoj, tedy v beskydech to tak dělávají, ne? :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!